Možnosť kúpiť novú spoločnosť znie trocha zvláštne, ale pravdivo

Možnosť kúpiť novú spoločnosť znie trocha zvláštne, ale pravdivo

Inzeráty, v ktorých nájdete na predaj takmer všetko, sledujeme z času na čas všetci, no prevažne v období, keď máme v pláne niečo kupovať alebo predávať. Vedeli ste, že takto je možné začať podnikať so spoločnosťou s ručením obmedzeným, ktorú si môžete kúpiť od predajcu, teda spoločnosť, ktorá vznikne len preto, aby ju ďalej predali klientom so záujmom o podnikanie?

Nestrácajte čas a kontaktujte predajcu

Nikto z nás nechce strácať čas pri vybavovaní administratívnych procesov, ktoré sú zdĺhavé a zaberú veľmi veľa vzácneho času, no bez ich kladných vyriešení nemôže spoločnosť začať fungovať. V súčasnosti nám však môže odpadnúť predaj sro s dph táto povinnosť, ak sa obrátime na spoločnosti, ktoré sa zaoberajú predajom s.r.o., nazývaných aj ready made. Ich kúpa je výhodná pre začínajúcich podnikateľov, pretože sa vyhnú náročným procesom pri zakladaní firiem.

Ready made môžu mať už svoju históriu alebo ide o novozaložené firmy a sú alebo nie sú platiteľmi DPH. Záujemca musí iba podpísať potrebné dokumenty a prakticky od tejto chvíle je spoločnosť funkčná.

Ide o viacero výhod, ktoré z takejto kúpy vyplývajú:

-spoločnosti sú už zaregistrované kvôli daniam z príjmov a majú už svoje DIČ

-sú aj zapísané v OR s príslušným IČO –m

-kupec má zmluvnú záruku, že spoločnosť už nemá záväzky

-základné imanie firiem je v plnom rozsahu splatené

-všetky dôležité listiny pripravuje advokát

Určená cena zahŕňa:

-kompletné znenie spoločenskej zmluvy

-každú zmenu sídla, konateľa či obchodného mena

-prevod obchodného podielu stanoveného v zmluve

-všetky zmeny predmetov podnikania

-súdne poplatky za prevedenie zmeny v OR

-kladné stanovisko vlastníka predmetnej nehnuteľnosti, kde bude umiestnené sídlo spoločnosti

Dohoda je takmer istá

Všetky náležitosti budú vyriešené bez toho, aby sa budúci konateľ musel zaoberať zdĺhavými administratívnymi procesmi, čo je pre mnohých určite veľmi zaujímavé, pretože nový majiteľ začne riadiť už pripravenú firmu. S.r.o. je na Slovensku najbežnejšia forma podnikania a tento spôsob jej získania ich obľúbenosť ešte viac posilní.